Dit zijn de 10 best gelezen berichten van 2020

Welke berichten werden dit jaar het best gelezen? Was het het bericht over het schrappen van de overdrachtsbelasting voor starters, de berichten over de effecten van de coronacrisis op de woningmarkt of toch het salarisonderzoek? Bekijk de top-10 van 2020!

‘Geen overdrachtsbelasting starters meer vanaf 1 januari’

Starters hoeven per 1 januari geen overdrachtsbelasting meer te betalen. Wie tussen de 18 en 35 jaar oud is en voor het eerst een eigen woning koopt, wordt vrijgesteld van de overdrachtsbelasting. Dat maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend, zo zeggen Haagse bronnen.
‘Geen overdrachtsbelasting starters meer vanaf 1 januari’

 
2 Effecten coronavirus op woningmarkt onduidelijk, kopers wel onzeker
Het is nog onduidelijk hoe de woningmarkt de klappen van de coronacrisis gaat opvangen. Maar dat er klappen zullen vallen, lijkt wel zeker, was het nieuws halverwege maart. ‘Even geen nieuwe erker’, en: Bezichtigingen niet ‘verboden’ Lees het artikel
3 Almere op 1 in Gemeenteranking 2019
De gemeente Almere is op de eerste plaats geëindigd in de Vastgoed Gemeenteranking 2019. Culemborg rukt verrassend op van plek 136 naar positie 2. Maar welke stad eindigde ook alweer op de derde plek?
 
 
4 De Hypotheker: coronavirus houdt hypotheekrente laag
De economische gevolgen van het coronavirus zorgen ervoor dat de hypotheekrente nog wel even laag zal blijven. Dat zegt De Hypotheker eind februari op basis van gesprekken met experts. “De economische schade als gevolg van het coronavirus loopt snel op.”
5 Hypotheekmarkt naar record; corona zorgt voor laagste rentestand
10 maart – De Nederlandse hypotheekmarkt is over heel 2019 gestegen naar een recordhoogte van 128 miljard euro. Deze groei is met name te danken aan de toename in het aantal hypotheken bij over- en bijsluiters.
 
6 Wat wordt er verdiend in de makelaardij?
De hoogte van iemands salaris is nog altijd een taboe, ook in de makelaardij. Toch is het goed om daar meer inzicht in te krijgen. 2B Connected zocht het uit.
Wat wordt er verdiend in de makelaardij?

7 Vereniging Eigen Huis houdt tarieven makelaars tegen het licht
Begin februari waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH) huizenverkopers voor de hoge tarieven die sommige makelaars rekenen. NVM: “Het onderzoek laat zien dat de markt gezond is en dat er ruimte is voor onderhandeling. Dat juichen wij toe.”
Vereniging Eigen Huis houdt tarieven makelaars tegen het licht

8 Invoering nieuw energielabel mogelijk uitgesteld
De invoering van een nieuw energielabel wordt mogelijk uitgesteld. De Tweede Kamer nam op 23 september een motie aan waarin minister Ollongren wordt opgeroepen om de invoering uit te stellen.
9 Drukte makelaars door vrijstelling overdrachtsbelasting
Makelaars gaan overuren draaien door het plan van het kabinet om per 1 januari 2021 de overdrachtsbelasting voor jonge huizenkopers te laten vervallen. Dat is de overtuiging van Makelaarsland eind september, waar de telefoon dan al roodgloeiend staat. Via deze grootste NVM-makelaar vragen kopers massaal of de overdracht uitgesteld kan worden naar volgend jaar.
Drukte makelaars door vrijstelling overdrachtsbelasting

10 Banken: woningmarkt krijgt knauw door coronacrisis
Door de coronacrisis gaan de huizenprijzen volgend jaar dalen. Dat verwachten economen van ABN Amro in april in hun analyse van de woningmarkt. “Dit jaar vlakt de prijsstijging van woningen af.” Ook in oktober blijft de bank bij zijn eerdere prognose. Rabobank stelt zijn eerdere negatieve prognose voor volgend jaar wel bij.
Banken: woningmarkt krijgt knauw door coronacrisis

 
 
 

coronavirus, Energielabel, Gemeenteranking, Hypotheken en financiering, Nieuws, Ondernemen, overdrachtsbelasting, salaris makelaar, top-10, Woningmarkt en economie