Hypotheekverstrekker onderzoekt woonwensen senioren

Florius doet mee aan de Dutch Design Week. De hypotheekverstrekker onderzoekt tijdens deze week de woonwensen van senioren en presenteert een ontwerp van de toekomst. Het doel: het aanbod van prettige woonplekken voor (vitale) senioren vergroten.
De meeste 65-plussers willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ze voelen zich nog jong en denken nog niet veel na over andere woonopties. Ze zien op tegen het moment dat thuis wonen misschien niet meer kan. Of het moment waarop ze alleen komen te staan en te veel ruimte hebben of zich eenzaam gaan voelen.
Lees ook: 10 opvallende feiten over senioren op de woningmarkt
Nadenken over verhuizen
Florius wil mensen stimuleren om er op tijd over na te denken, zodat ze weten hoe ze later willen wonen. Daarnaast wil de hypotheekverstrekker mede ervoor zorgen dat het aanbod van fijne woonplekken voor senioren wordt vergroot.
De Rabobank bracht dit voorjaar naar buiten dat 250.000 senioren wel willen verhuizen naar een seniorenwoning in hun buurt, maar dat relevant aanbod ontbreekt op veel plekken.
Woningontwerp van de toekomst voor ouderen
Karin Polman, directeur van Florius, meldt in een persbericht: “De focus ligt tijdens de Dutch Design Week op het ontwerp van de toekomst. Op de site van de Dutch Design Week richten we een 3D-kamer in, waar bezoekers kunnen ervaren hoe hun toekomstige woning eruit zou kunnen zien. Ook gaan we met bezoekers in gesprek over hun wensen voor de toekomst met betrekking tot wonen. Met de ervaringen die we gedurende de week opdoen, hopen we een volgende stap te kunnen zetten in de propositieontwikkeling voor senioren.”

Dutch Design Week volledig online
Van 17 tot en met 25 oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers. Anders dan anders vindt dit jaar het evenement volledig online plaats. Er is een online platform gecreëerd, waar designers hun werk kunnen presenteren. Daarnaast zijn er livestreams, virtuele DDW talks en video’s die bezoekers kunnen bekijken.

Nieuwbouw en projectontwikkeling, Nieuws, Online en digitalisering, ouderen, senioren, Woningmarkt en economie, woningontwerp