NHG helpt hypotheekadviseurs bij verduurzaming

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) breidt de ondersteuning die het hypotheekadviseurs biedt over verduurzaming uit. NHG heeft de factsheet Verduurzaming en de rekenhulp uitgebreid.Op de online factsheet Verduurzaming heeft NHG alle bestaande initiatieven en mogelijkheden gebundeld. De rekenhulp die vorig jaar werd geïntroduceerd, is sinds 3 maart uitgebreid voor klanten die een nieuwbouwwoning kopen of hun hypotheek willen verhogen. Met de tool kunnen adviseurs eenvoudig berekenen hoeveel klanten extra mogen lenen voor verduurzaming.

Adviseur moet inzicht kunnen geven
Vier op de tien woningen die met NHG worden gekocht, hebben een energielabel D of slechter. Slechts 12 procent van de NHG-huizen valt in de zuinigste categorie A. De invoering van een nieuwe energielabeling is met een halfjaar uitgesteld.
Volgens NHG-bestuurder Carla Muters hebben hypotheekadviseurs de taak om duidelijkheid te creëren voor hun klanten. “Het is belangrijk dat zowel de adviseur als consument eenvoudig, duidelijk en snel inzicht krijgt in de mogelijkheden. Daar zet NHG zich samen met de markt voor in”, zegt Muters.
Woningkoper verduurzaamt vaker
In 2019 maakte 11 procent van de NHG-klanten gebruik van de mogelijkheid om meer te lenen voor energiebesparende maatregelen. Inmiddels is dat percentage opgelopen tot 14 procent.

hypotheekadviseurs, Hypotheken en financiering, NHG, Nieuws, Verduurzaming