Nieuwe Nationale Makelaar Awards stimuleren innovatie

Nederland krijgt voor het eerst sinds 2017 weer een verkiezing van de beste makelaars. Op 12 maart 2021 worden tijdens het jaarlijkse makelaardij event Makelmania in Utrecht de Nationale Makelaar Awards uitgereikt.

Tot 2017 organiseerde Vastgoed Actueel jaarlijks de ‘Woningmakelaar van het Jaar’-verkiezing. De Real Estate Business School (REBS) steekt de verkiezing in een nieuw jasje. Initiatiefnemer Matthijs Stroboer, managing partner van REBS: “Het is een mooi middel om woningkopers en verkopers een beter beeld te geven van de makelaardij. Mensen denken steeds vaker dat ze zelf hun woning wel kunnen verkopen, maar het is en blijft een vak.”
Lees verder onder de afbeelding

Groenhout Makelaardij was in 2017 de grote winnaar bij de laatste Woningmakelaar van het Jaar-verkiezing (foto Vastgoed Actueel)
Waardevolle klantrelaties
Doel van de nieuwe awards is om innovatie en waardevolle klantrelaties in de makelaardij te stimuleren. Dat gebeurt door koplopers een podium te bieden en mooie vernieuwingen en initiatieven in de schijnwerpers te zetten. “Daarvan zien we nu in coronatijd al diverse voorbeelden, zoals virtuele bezichtigingen van woningen via een livestream. We willen dat andere bedrijven geïnspireerd raken om te innoveren. En dat consumenten een nieuwe kijk krijgen op de makelaardij. Daarnaast is het natuurlijk een platform voor consumenten die willen zien wie de beste makelaars in Nederland zijn”, zegt Stroboer.
Beste start-up
Makelaars die hoog scoren op het gebied van service, innovatie of marketing kunnen meedingen naar de titel. Inschrijven is mogelijk tot en met 1 februari 2021 via www.nationalemakelaarawards.nl. Andere categorieën zijn beste start-up en beste grown-up. Enkele van de grootste makelaars van Nederland hebben al toegezegd om mee te doen, zoals Hoekstra & Van Eck Makelaars, Hendriks Makelaardij en Van Herk Makelaardij. De jury bestaat uit topmensen van binnen en buiten de makelaardij, onder andere Marco Aarnink (Founder Print.com), Quintin Schevernels (CEO Funda), Onno Dwars (Directeur Ballast Nedam Development), Fonger Ypma (CEO Brainbay), Gerard de Gier (CEO EffyTool) en Elsie Schoorel (Hoofdredacteur Vastgoed Actueel).

Event Makelmania
De Awards worden vanaf 2021 elk jaar uitgereikt op Makelmania. Dat event vond vorig jaar voor de eerste keer plaats en beleeft dus op 12 maart 2021 zijn tweede editie. Makelmania is de ontmoetingsplaats voor alle belangrijke spelers in de makelaardij. Het is nog niet bekend of grote evenementen als deze zullen doorgaan in verband met de onduidelijkheid over corona. Stroboer: “We reiken de awards live uit op locatie en het volledige programma van Makelmania zal ook online te volgen zijn. Het hybride event is coronaproof en op zichzelf al een mooi voorbeeld van innovatie.”
 

makelaar awards, Makelmania, Ondernemen, Uitgelicht, woningmakelaar van het jaar