NVM verhuist naar een nieuw en duurzaam pand

Makelaarsvereniging NVM verhuist: het huidige hoofdkantoor in Nieuwegein wordt verruild voor een nieuw en duurzaam pand in de Utrechtse wijk Papendorp. De contracten met architect en ontwikkelaar Heembouw zijn woensdagmiddag 24 juni getekend.
Namens NVM tekenden voorzitter Onno Hoes, penningmeester Michel ten Hag en voorzitter vakgroep business Sander Heidinga. Namens Heembouw tekenden Léon Heddes (algemeen directeur) en Durk van Loon (directeur), in aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen.
Het nieuwe pand krijgt een oppervlakte van ruim 5.200 vierkante meter, verdeeld over vier verdiepingen voor 135 werkplekken en 140 parkeerplaatsen. Het biedt ruimte aan medewerkers van het NVM-bureau, de NVM Holding en de Academy voor Vastgoed.
Open en glazen atrium
In de schetsen van het nieuwe pand valt direct het open en glazen atrium op. Daaromheen komen diverse ruimten met afwisselende functies zoals flexplekken, ontmoetingsplekken en studeerplekken.
Foto: NVMVoorzitter Onno Hoes: “Ik ben trots op dit prachtige, nieuwe pand; een nieuw ‘clubhuis’ van onze vereniging: daar waar we elkaar ontmoeten en plek is voor innovatie en verdieping. Met de bouw van dit transparante en duurzame gebouw dragen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bij om de bouwsector op stoom te houden.”
Lange levensduur van constructie en materialen
De indeling is flexibel van opzet: nieuwe werkconcepten of een wisselende bezetting zijn geen belemmering, ook in relatie met corona en het feit dat medewerkers wellicht vaker willen thuiswerken. Daarnaast kan de indeling makkelijk worden aangepast. Verder is het ontwerp gericht op een lange levensduur van constructie en materialen. Zo krijgt de gevel keramische tegels die nauwelijks onderhoud nodig hebben. Deze gaan zo’n 75 jaar mee en kunnen daarna worden hergebruikt.
Op het dak komen zonnepanelen. Verder is het gebouw gasloos, krijgt het een warmtepomp en klimaatplafonds. Ook is het kantoor zeer goed te bereiken met het OV. Heembouw ontwierp in opdracht van de NVM het pand en gaat het ook realiseren. De bouw begint eind 2020, de daadwerkelijke verhuizing staat begin 2022 gepland.
Foto: Jaap Hoeve

Nieuwbouw, Nieuwbouw en projectontwikkeling, Nieuws, NVM, Ondernemen, Verduurzaming