Prijsstijging bestaande koopwoningen in april hoger dan voorgaande maanden

Bestaande koopwoningen waren in april 7,3% duurder dan in april 2019. Deze prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden.
Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Bestaande #koopwoningen waren in april ruim 7% duurder dan in april 2019. De prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden.https://t.co/Fi0OBfFlja pic.twitter.com/GIEr9uDYn5
— CBS (@statistiekcbs) May 20, 2020

Sinds het dieptepunt van de vorige financiële crisis in juni 2013 is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In april 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in april 46,7 procent hoger.
De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard van het CBS.

Meer transacties bestaande koopwoningen
Het Kadaster registreerde in april 18.854 woningtransacties. Dat is 9% meer dan een jaar eerder. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 70.433 woningen van eigenaar gewisseld, bijna 9% meer dan in dezelfde periode van 2019.
In de cijfers over de maand april zijn gebeurtenissen rondom het coronavirus nog niet of nauwelijks zichtbaar, zegt het CBS.
Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 21 juli beschikbaar.
 

CBS, cijfers april, Het Kadaster, prijsontwikkeling bestaande koopwoningen, Uitgelicht, Woningmarkt en economie, Woningmarktcijfers