Referenties vergelijken met Taxatiereferenties.nl

Provadie heeft op 15 februari de vergelijkingswebsite Taxatiereferenties.nl gelanceerd. Taxateurs kunnen hier de referenties voor hun taxaties snel vinden en eenvoudig onderbouwen en doorsturen naar het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

“Taxateurs moeten voor hun taxaties minimaal drie goed vergelijkbare transacties vinden”, zegt Laurens Hoebert, oprichter van Provadie. “Iedere taxateur heeft zelf genoeg referenties, maar wij hanteren bij de referentievergelijker een slim algoritme dat de taxateur binnen slechts 5 seconden voorziet van de 100 beste referenties. Per referentie ziet de taxateur alle foto’s van de binnen- en buitenkant, kan hij op een kaart de ligging van alle referenties op een Airbnb-achtige manier bekijken, en kan hij ook nog zelf de zoekfilters instellen om snel tot de beste drie referenties te komen”.

Taxatiereferenties.nl tweetrapsraket
De referentievergelijker is volgens Hoebert te zien als een tweetrapsraket. “Stap 1 is de snelle selectie van de drie beste referenties; stap 2 is vervolgens een zeer efficiënte en overzichtelijke onderbouwing met behulp van macro’s en automatische tekstgeneratie, bekend van de Provadie opname-app. De vergelijker wordt vervolgens eenvoudig doorgestuurd naar het NWWI. De taxateur bespaart gemiddeld 30 minuten op de dit lastige onderdeel van de taxatie.”
Taxeren kan efficiënter
Met de website Taxatiereferenties.nl wil Provadie taxateurs op een laagdrempelige manier laten ervaren dat taxeren écht efficiënter kan zonder direct hun hele werkwijze aan te passen. Een taxateur kan via de website gratis een account aanmaken en de referentievergelijker drie keer gratis uitproberen. Daarna kost deze € 7,50 per taxatie.
De start-up Provadie werd in 2019 opgericht en is gevestigd in Deventer. Provadie ontwikkelt professionele vastgoeddiensten voor onder andere de taxatiemarkt. In 2019 lanceerde het onder andere de opname-app.
 

Nederlands Woning Waarde Instituut, NWWI, Opname-app, productnieuws, Provadie, Taxeren