VBO lanceert VBO NEXT: community voor young professionals

Brancheorganisatie VBO Makelaar heeft VBO NEXT gelanceerd. De community richt zich op VBO-leden van 35 jaar en jonger, die samen vastgoed willen innoveren. Het doel van VBO NEXT is om het vak naar een hoger niveau, de ‘next level’ te tillen. Dinsdag 11 februari was de eerste bijeenkomst, de zogenoemde meet-up.
Innovatie centraal bij VBO NEXT
VBO-leden van 35 jaar en jonger vormen de community VBO NEXT. Kennis opdoen en delen tijdens inspirerende meet-ups staan centraal. Discussies over het makelaarsvak van de toekomst, nieuwe technologieën en continue innovatie komen aan bod. Daarnaast kunnen de jonge makelaars leren van verschillende experts.
Danny Mekic
Tijdens deze eerste sessie stond technologie- en innovatie-expert Danny Mekic op het podium. Hij helpt toonaangevende organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat doet hij door een visie op de wereld van morgen te ontwerpen, effectieve innovatiestrategieën te implementeren en met succes technologie te gebruiken om vernieuwende producten, diensten, klantervaringen en manieren van werken te ontwikkelen.
Hans van der Ploeg
“We weten inmiddels dat alles in beweging is”, zegt Hans van der Ploeg, directeur van VBO. “De wereld verandert ontzettend snel en bijblijven is niet voldoende. Daarom willen wij onze jongere leden bij elkaar brengen, zodat zij samen kunnen nadenken over de toekomst van het vak en hoe zij hier op een innovatieve wijze kunnen inspelen. Zo helpen zij elkaar, maar zo blijft ook VBO voortdurend in beweging en daar profiteren al onze leden van.”
Sparren met andere young professionals
Ard Bax (29) van Visie Makelaardij is sinds 2008 actief in de makelaardij. “De afgelopen jaren merkte ik steeds meer de behoefte om te sparren met andere young professionals. Om te blijven groeien als makelaar en taxateur, maar ook als ondernemer.”

Nieuws, Ondernemen, VBO Makelaar, VBO NEXT, Young professionals