Verduurzaming van uw vastgoedportfolio

Partnercontent geschreven door EcoBright.
Bij het toekomstbestendig maken van uw vastgoed speelt duurzaamheid een grote rol. Door de Nederlandse wet- en regelgeving wordt het verduurzamen van uw vastgoed noodzakelijk. Ook de potentiële huurder houdt zich hier tegenwoordig meer mee bezig; een duurzaam pand is namelijk een stuk aantrekkelijker. Maar wat zijn nou gemakkelijke maatregelen die u kan nemen om uw vastgoed duurzamer te maken? Daarover leest u hier meer.
Goede isolatie van de woning
Door uw woning te isoleren creëert u een scheidingslaag die er voor zorgt dat de warmte binnen blijft en de kou buiten, of in de zomer juist andersom. Hoe minder warmte er verloren gaat des te minder u hoeft te stoken om het huis warm te houden. Doordat u dus minder energie verbruikt om uw woning warm te houden scheelt dit weer in de stookkosten. De juiste isolatie van uw woning draagt daarnaast ook bij aan een positief energielabel. Er zijn verschillende soorten van isolatie voor uw woning mogelijk, bijvoorbeeld:
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
Dakisolatie
Het aanschaffen van isolatie kan een grote kostenpost zijn. Toch zijn er tegenwoordig veel gemeenten die hiervoor subsidies verlenen. Het is dus een goed idee om bij uw gemeente te informeren naar de mogelijkheden.
Overstappen op led verlichting
Door alle verlichtingsbronnen in en rondom uw woning te vervangen voor led verlichting kan u een flinke slag slaan in het verduurzamen van uw woning. Doordat led lampen een stuk minder energie verbruiken bespaart u al snel 90% op uw verlichtingskosten. Daarnaast heeft led verlichting een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele verlichting. Gemiddeld gaan led lampen 15x langer mee dan traditionele verlichting. Hierdoor wordt uw woning niet alleen een stuk duurzamer maar scheelt dit ook nog eens in uw portemonnee. Bij de overstap op led verlichting wordt men vaak overweldigd door de stortvloed aan informatie. Om een beetje orde in deze chaos te scheppen, vindt u hieronder een opsomming van de meest voorkomende led verlichting in en rondom een woning.

Led lampen E27 fitting
Dit is de meest voorkomende lamp in huis. Deze kan u herkennen aan de ‘dikke’ draaifitting.

Led lampen E14 fitting
De E14 led lamp wordt vaak gebruikt in bijv. kroonluchters. Deze kan u herkennen aan de ‘dunne’ draaifitting.

GU10 led spots
De GU10 led spots zijn de vervangers van de halogeen spots. De GU10 spots zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en wattages.

Led lampen G4 fittingDeze lampjes zijn te herkennen aan hun steekpinnetjes en worden vaak gebruikt in de keuken of badkamer.

Badkamer led spots
De inbouwspots zijn veelzijdig te gebruiken. Zo zijn deze vaak geschikt voor gebruik in de badkamer of onder het afdak. Ook kan u deze in de woon/werkkamer plaatsen om sfeer- en werklicht te creëren.

Led panelen of led TL verlichting
Panelen of TL verlichting worden vaak geplaatst in de schuur of opberging. Hier wilt u namelijk voldoende licht hebben om werkzaamheden uit te kunnen voeren.
Led verlichting is vaak in aanschaf wat duurder dan de halogeen voorganger. Echter, vanwege de lange levensduur en de grote energiebesparing is de terugverdientijd van de led lampjes zeer kort. Dankzij de grote energiebesparing heeft u de aanschafkosten vaak al binnen 2 jaar terugverdiend.
Het installeren van zonnepanelen
Door het installeren van zonnepanelen word je je eigen energieleverancier. Het plaatsen van zonnepanelen kan een grote kostenpost kan zijn. Deze kosten schuilen vaak in het materiaal. Desalniettemin is het dankzij de vele leveranciers en de hoge kwaliteit van de zonnepanelen slim om hierin te investeren. Naast alle subsidies voor de aanschaf is de gemiddelde terugverdientijd slechts 1/3 van de levensduur.
Het verduurzamen van uw vastgoed hoeft dus niet al te ingewikkeld te zijn. Deze stap maakt het gebouw aantrekkelijker voor potentiële kopers/huurders, is goed voor uw imago en zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast draagt u ook nog eens uw steentje bij aan het milieu. Dus waar wacht u nog op? Gebruik verduurzamen als unique selling point en maak uw vastgoed klaar voor de toekomst!
 
Tim Probst, EcoBright

Blog, led verlichting, vastgoed, Verduurzaming, woningisolatie