Woningbezichtiging via WhatsApp gaat verspreiding coronavirus tegen

Maarten Makelaardij uit Rotterdam biedt via woningbezichtiging via WhatsApp aan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens mede-eigenaar Herjan Rook is het instrument nog niet concreet ingezet.
Daling fysieke bezichtigingen
De Rotterdamse makelaardij houdt het nieuws omtrent het coronavirus in Nederland goed in de gaten. Het bureau zet de WhatsApp bezichtiging in, zodra het RIVM een contactverbod in heel Nederland of de regio Rotterdam adviseert. “We hebben ons voorbereid als het aantal fysieke bezichtigingen drastisch gaat dalen als gevolg van het besmettingsrisico”, zegt Rook desgevraagd. “We merken overigens nog geen daling. Rotterdam gaat er vrij nuchter mee om, maar als het RIVM echt een contactverbod afkondigt, dan staat onze WhatsApp dienst in elk geval standby.”
Het werkt als volgt: de makelaar maakt videobeelden van de woning en directe omgeving en verstuurt deze video via WhatsApp naar de geïnteresseerden voor een bezichtiging. Daarnaast is het mogelijk om via WhatsApp een individuele afspraak te maken met de makelaar ter plekke.
Virtuele Open Huizenroute
De ERA-makelaars heeft de virtuele Open Huizenroute gelanceerd. Wie uit angst voor besmetting door het coronavirus de deur niet uit wil, hoeft de landelijke Open Huizenroute op zaterdag 28 maart niet te bezoeken. “Wij kunnen ons voorstellen dat deelnemers aan de Open Huizenroute misschien moeite hebben met het ontvangen van veel bezoekers. Ook huizenzoekers kunnen wat terughoudend zijn. Op deze manier leveren wij onze bijdrage om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, zegt ERA-directeur Paul van der Putten.
Via de website van ERA kunnen woningzoekenden de Open Huizen route vinden. Daar worden in de week voor de landelijke Open Huizen Dag plaatsvindt alle huizen met virtuele tour of een woningvideo gepresenteerd. Wie een virtuele klik met een woning voelt neemt contact op voor een bezichtiging in persoon, bijvoorbeeld op zaterdag 28 maart.
 

coronavirus, Geen categorie, Online en digitalisering, Uitgelicht, WhatsApp, woningbezichtiging