WoningBouwersNL dekt beter de lading voor woningbouwspecialisten

NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers gaat verder onder de naam WoningBouwersNL. Dit maakte voorzitter Piet Adema onlangs bekend op het jaarlijkse congres. De naamswijziging communiceert volgens hem beter wat de organisatie feitelijk al jaren is: een vereniging van bedrijven die woningen ontwikkelt en bouwt.

WoningBouwersNL gaat zich volgens Adema richten op de markt voor nieuwbouwwoningen. De leden zijn gezamenlijk betrokken bij 80% van de gerealiseerde woningen. “Stakeholders kunnen dus niet om ons heen. Uit gesprekken met leden en relaties bleek dat mensen juist onze uitgebreide kennis van de woningmarkt en grote netwerk waarderen.”
Lees verder onder de Tweet

Als je de #woningnood wilt oplossen, moet je huizen bouwen. Daar is iedereen het over eens, maar het verstrekken van #vergunningen blijft achter. Volgens Piet Adema, voorzitter vereniging voor #woningbouwers, is het het gebrek aan durf bij lokale politici. https://t.co/lGidjlwklD
— WoningBouwersNL (@nvbbouw) November 13, 2020

Onlangs gaf WoningBouwersNL nog haar ongezouten mening over de woningnood in Nederland 
Naamsverwarring
De naamswijziging heeft ook een praktische reden. Er ontstond volgens algemeen directeur Coen van Rooyen van WoningBouwersNL steeds meer verwarring met andere verenigingen die de naam NVB dragen. Van Rooyen: “Er zijn circa 50 Nederlandse verenigingen die een beroepsgroep vertegenwoordigen met een letter B, variërend van ‘beroepsduikers’ tot ‘belastingbetalers’. Vooral met de Nederlandse Vereniging van Banken trad vaak verwarring op.”
Steeds meer woningbouwspecialisten
WoningBouwersNL behartigt al sinds 1932 de belangen van bouwondernemers. Van Rooyen en Adema hebben het vakgebied zien versplinteren met gebieds-, project- en conceptontwikkelaars, ontwikkelende bouwers en bouwende architecten. Steeds vaker werken diverse partijen in de keten samen aan het eindproduct. Adema benadrukt dat WoningBouwersNL een vereniging van woningbouwspecialisten is. “Onze leden hebben de expertise, het inzicht en het innovatieve vermogen om met oplossingen te komen. Niet alleen voor het woningtekort, maar ook voor alle vraagstukken daaromheen. Van het energievraagstuk tot klimaatadaptatie: wij maken ons sterk voor een gevarieerd aanbod aan nieuwbouwwoningen.”
Overigens heeft WoningBouwersNL ook een nieuwe website gekregen.

Nieuwbouw en projectontwikkeling, nieuwbouwwoningen, Nieuws, NVB, WoningbouwersNL, woningbouwspecialisten